Thérèse WELTENS

Hallo,

Ik was 40 jaar lang vroedvrouw en heb met hart en ziel kraamvrouwen geholpen tijdens de moeilijke uren voor en tijdens de bevallingen.
Sinds 2003 ben ik zeer geinteresseerd in de toepassing van reflexologie technieken om mensen te helpen bij acute en chronische klachten.

Door mijn oorspronkelijke opleiding, was ik al vertrouwd met het werken op het lichaam en beschikte ik over de nodige anatomische kennis. Ook de fysiologie, pathologie en psychologie waren mij hierdoor niet vreemd.

Sinds 2003 heb ik vele opleidingen in Reflexologie disciplines ondernomen.

Als basis opleiding, volgde ik driehonderd uren opleiding als reflexologist in het opleidingscentrum dat nu bekend staat als Golden Feet. Dit onder de kundige leiding van Lydie Schoenmakers (B).

Daarna heb ik vele opleidingen in het buitenland genoten in specialisaties van de reflexologie:

  • Cranio-sacrale reflexologie volgde ik bij Martine Faure- Alderson (GB)
  • Zwangerschapsreflexologie leerde ik van Carla Huis in’ t Veld (NL)
  • Neuroreflexologie en viscerale technieken kreeg ik van Griet Rondel (B)
  • Gelaatsreflexologie leerde ik van Paula Heggen (NL) en Lone Sorensen (DK ) (Vanaf 2016 ben ik voor België erkend om zelf deze techniek aan te leren.)

Buiten reflexologie heb ik ook een opleiding gevolgd als Body Stress Release practitioner in Zuid- Afrika. Dit was een voltijdse opleiding van 5 maanden theorie en praktijk met 3 weken begeleide stage.
Ik heb deze cursus gekregen van de oorspronkelijke “Founder” van BSR, Gail Meggersee, met de hulp van Boetie Toerien.

Door deze opleidingen ben ik gekwalificeerd als:

Ik gebruik Reflexologie en Body Stress Release als complementaire, ondersteunende technieken, die het zelf genezend vermogen van het lichaam stimuleren.  Gedurende mijn carriere als vroedvrouw heb ik reflexologie kunnen toepassen om pijn te verlichten en de arbeid vlotter te laten verlopen, met zeer goede resultaten.

In mijn praktijk help ik sinds 2003 mensen met zeer diverse klachten met meestal zeer goede verbetering in algemene levenskwaliteit. Dikwijls kunnen zelfs mensen met zware chronische klachten baat vinden bij deze technieken.