Het behandelings proces

Pink Lotus (Medium)Zoals je op de pagina over mij kan zien ben ik gekwalificeerd in vele verschillende Reflexologie therapieën evenals Body Stress Release. Deze technieken stimuleren het zelfgenezend vermogen van ons lichaam op een natuurlijke manier. Het zijn complementaire technieken die samen met klassieke geneeskundige behandelingen of medicatie kunnen gebruikt worden om het genezingsproces te versnellen.

Wanneer wordt nu voetreflexologie, gelaatsreflexologie of BSR (body stress release) gebruikt?
Welke techniek gebruikt wordt, hangt af van het type klacht van de client. Dit hangt af van persoon tot persoon.  Mijn praktijk is gebaseerd op het feit dat de behoeften van de klant het belangrijkste zijn.
Als er een cliënt binnen komt en ik merk dat, na het afnemen van de ziektegeschiedenis, de klachten puur fysiek zijn, zonder psychische achtergrond, dan start ik met het geven van BODY STRESS RELEASE.
Hebben de klachten meer een psychische achtergrond dan kies ik voor VOETREFLEXOLOGIE.
Zijn de klachten meer afkomstig van slechte hersenfuncties of bezenuwing of echte mentale problemen, dan kies ik voor GELAATSREFLEXOLOGIE.
Het resultaat hangt af van hoe uw lichaam reageert op de gegeven prikkels en ieder lichaam heeft zijn eigen voorkeur. Het is dus perfect mogelijk dat ik begin te werken met een van deze technieken en dat ik na enkele sessies merk dat niet het gewenste resultaat bereikt wordt. Dan zal ik voor een meest logische vervanging kiezen.

Ieder lichaam reageert op zijn eigen manier en het is niet altijd even duidelijk aan welke techniek jouw lichaam voorkeur geeft. Dus is het mogelijk dat we even moeten zoeken om uit te vinden welke techniek de beste reactie in uw lichaam teweeg brengt.

Genezen is een PROCES en GEEN GEBEURTENIS dus een minimum van drie sessies wordt aangeraden, zowel voor reflexologie als voor body stress release. Dit is nodig om het genezings proces in gang te zetten en op te volgen.

Daarna wordt de cliënt gevraagd om zelf naar zijn lichaam te luisteren en aan te voelen wanneer een volgende sessie nodig is. Uw gezondheid is uw verantwoordelijkheid, dus U bepaald de duur en de frequentie van de sessies.
Na de eerste 3 sessies voelen de meeste clienten al merkbare resultaten, maar er zijn ongeveer 10 sessies nodig om zelf te evalueren of de gebruikte techniek goed resultaat geeft.

Een groot deel van mijn clienteel bestaat uit terugkerende clienten en doorverwijzingen via mondelinge reclame. Deze technieken maken een groot verschil in de levenskwaliteit van mensen met soms zeer zware chronische klachten.

Voorbeelden van het soort klachten die verbeteren door reflexologie of BSR sessies

Voetreflexologie:

  • minder menopauze klachten zoals opvliegers
  • verbetering van het algemeen energie niveau (“futloos”)
  • beter slapen (insomnia, depressiviteit, piekeren,…)

Gelaat reflex therapie

  • onderdrukking van verslavings gedrag (alcohol, suiker, …)
  • dyslexie / dyscalculie , bv kind van 5de studiejaar kan beter volgen in de klas, diagnose van dyscalculie.
  • allergische symptomen (minder snelle reactie op allergenen vb stof, huismijt en pollen)
  • gelaatsverlamming (bv na hersen infarct of infectie van faciale zenuw, verbetering mimiek, gelaats spier controle)
  • Japanse facelift als alternatief voor chirurgische ingrepen. Drastische vermindering van rimpels door speciale massage en gebruik van gelaats reflex therapie technieken worden de spieren gestimuleerd  en verbetert de doorbloeding van de huid.

Body Stress Release (techniek van de hopeloze gevallen!)

  • zeer goede resultaten bij langdurige rug- en nekpijn klachten, bv door geklemde zenuw. Sommige clienten zijn euforisch na BSR behandelingen omdat ze geen pijnmedicatie meer nodig hebben. Sommigen waren beter geholpen met BSR dan in een pijnkliniek.
  • Ischias patienten komen gebogen binnen en gaan rechtop buiten!

Belangrijk om te weten:

Er wordt geen medische diagnose gesteld en er is geen sprake van een geneeskundige behandeling of manipulatie.

Ik geef geen advies over medische procedures of behandelingen, dit hoort thuis in de klassieke geneeskunde.

Deze technieken hebben echter vele mensen geholpen die hopeloos waren en in de klassieke geneeskunde geen goede oplossingen meer vonden. Deze technieken stimuleren uw lichaam om zijn taak beter aan te kunnen. Al deze technieken zijn compleet veilig en er zijn geen negatieve werkingen mogelijk.

Voor een afspraak, contacteer me gerust!